UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп заявив, що Росія почала повномасштабне вторгнення через «божевільні» заяви Байдена

Трамп продовжує повторювати американським виборцям, що якби він був президентом, то Росія б не вторглася в Україну

Колишній президент США Дональд Трамп заявив, що риторика діючого президента Джо Байдена призвела до того, що російський диктатор Владімір Путін вторгнувся в Україну у лютому 2022 року. Ця заява пролунала незадовго до погоджених сторонами дебатів 27 червня.

«Понад 20 років я чую, що Україна в НАТО – це велика проблема для росіян. І я думаю, що це те, через що ця війна розпочалася. Байден говорив усе неправильно. І одна з речей, які він казав невірно: «Україна буде в НАТО», – заявив Трамп під час розмови на каналі All-In Podcast 20 червня.  

Читайте також: Путін ухвалив рішення про вторгнення в Україну, коли США вивели війська з Афганістану — Трамп

Трамп знову повторив, що коли він був президентом, то «протягом чотирьох років не було жодних розмов, що Росія нападе на Україну» і при ньому «цього ніколи не сталося б».

«І тут вони раптом атакували Україну і [я] здивувався. Що відбувається? Якщо ви послухаєте Байдена, то він, на мою думку, казав усе протилежне тому, що повинен був казати. Речі, які він говорив і досі говорить, божевільні», – заявив Трамп. 

Читайте також: Трамп може розірвати безпекову угоду з Україною у разі перемоги на виборах — WP

Нагадаємо, за даними останнього опитування Fox News, Байден випереджає Трампа – 50% проти 48%. Під час виборчої кампанії Трамп вдається до маніпуляцій навколо питання американської підтримки України. На передвиборчому заході Turning Point USA у Детройті він заявив, що «вирішить питання фінансової допомоги Україні» після обрання його президентом. 

Теоретичне повернення Трампа до влади зуміло привернути увагу, змусивши Європу замислитися над тим, як вона може захистити себе самостійно. Про те, що очікувати Україні від виборів у США пише Надзвичайний та Повноважний Посол Олег Шамшур у статті «Чого очікувати Україні й світу в разі нового «пришестя» Дональда Трампа?» на ZN.UA.