UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп визначився з кандидатом у віцепрезиденти

Він може оголосити його імʼя до 15 липня.

Фото ілюстративне.

Фото ілюстративне.

Кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив, що визначився з тим, кого він вибере своїм кандидатом у віцепрезиденти. Проте, як повідомляє Bloomberg, він не повідомив про своє рішення республіканцям, які все ще змагаються за посаду.

Зазначається, що Трамп збирається взяти свого напарника на президентські дебати наступного четверга, 27 червня, в Атланті, додає Bloomberg з посиланням на репортера NBC News.

Читайте також: Трамп заявив, що Росія почала повномасштабне вторгнення через «божевільні» заяви Байдена

Видання наводить декілька імен потенційних кандидатів у віцепрезиденти, які відвідають вечірку, організовану республіканцями на честь дебатів Трампа та чинного президента США Джо Байдена. Зокрема, це губернатор Північної Дакоти Дуг Бургум, сенатор Марко Рубіо від Флориди та сенатор Джей Ді Венс від Огайо.

Трамп раніше заявляв, що оголосить про свій вибір під час або незадовго до Національного з’їзду Республіканської партії, який розпочнеться 15 липня в Мілуокі. Проте він може оголосити про це раніше, аби відволікти публіку від висвітлення свого вироку 11 липня.

Нагадаємо, між Байденом та Трампом пройдуть дебати в Атланті 27 червня без попередніх чернеток та авдиторії. Триватиме зустріч 90 хвилин, а з реквізиту у них будуть лише ручка, блокнот та пляшка води.

У травні суд Нью-Йорка визнав Трампа винним за 34 пунктами звинувачення у справі «за мовчання». Його вважають винним у фальсифікаціях, аби приховати виплату грошей, які його колишній адвокат Майкл Коен дав порноакторці Стормі Деніелс перед президентськими виборами 2016 року, щоб зберегти в таємниці її роман із Трампом. Сам кандидат заперечує свою причетність і не вважає себе винним.

Згідно з останнім опитуванням Fox News, Байден випереджає Трампа на 2% на президентських перегонах. Так, за чинного лідера США готові проголосувати 50% американців, в той час як за кандидата за Республіканців — 48%.