UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп випереджає Гарріс серед виборців-католиків у штатах, що вагаються: опитування

Трамп мав помітну перевагу у Вісконсині, де він випередив Гарріс серед католиків на 18 пунктів, і Мічигані, де він випередив віцепрезидента на 12 пунктів.

Колишній президент Трамп випереджає віцепрезидента Гарріс серед виборців-католиків у штатах, що вагаються, згідно з новим опитуванням газети "Національний католицький репортер", оприлюдненим сьогодні. Приблизно 50% католиків заявили, що підтримують Трампа, порівняно з 45%, які підтримують Гарріс, пише The Hill.

Водночас Гарріс мала значну перевагу над Трампом серед латиноамериканських і чорношкірих католицьких виборців у штатах, що вагалися, — 67% латиноамериканських католиків і 77% чорношкірих католиків підтримали її.

Читайте також: Це жахливий момент для всього світу, — Білл Браудер про другий термін Трампа

Кандидат від Республіканської партії, тим часом випередив свого суперника від Демократичної партії на 16 пунктів серед білих католиків у штатах, що вагаються, як показує опитування. Крім того, питання абортів може вплинути на вибір католиків, оскільки церква вважає цю процедуру вбивством.

Опитування  також показує, що Трамп лідирує серед старших виборців-католиків, які вагаються, віком 45 років і старше, на 8 пунктів. Гарріс, однак, має перевагу серед католицьких виборців, які вагаються, віком 24 роки й молодше, випереджаючи свого суперника від Республіканської партії на 7 пунктів.

Читайте також: Демократи побоюються, що Гарріс втратить занадто багато голосів виборців-чоловіків на користь Трампа — The Hill

Опитування проводилося з 3 по 8 жовтня й охопило 1172 виборців-католиків в Арізоні, Джорджії, Мічигані, Неваді, Північній Кароліні, Пенсильванії та Вісконсині. Похибка становить плюс-мінус 2,86%.

Нагадаємо, що кандидат у президенти США Дональд Трамп має перевагу над віцепрезиденткою США Камалою Гарріс у питанні завершення війни в Україні. Про це повідомила газета The Wall Street Journal із посиланням на результати власного опитування, проведеного з 28 вересня по 8 жовтня.