UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп провів перший мітинг просто неба після замаху, виступив за куленепробивним склом

Кандидат від республіканців вкотре розкритикував демократів.

Кандидат у президенти США від республіканців Дональд Трамп у середу, 21 серпня, провів свій перший мітинг просто неба після замаху. Він виступив за куленепробивним склом у Північній Кароліні на заході, присвяченому національній безпеці, повідомляє AP.

Читайте також: Камала Гарріс випереджає Трампа на 13%

Говорячи про політику, Трамп, зокрема, розкритикував свого попередника колишнього президента-демократа Барака Обаму за коментарі на з'їзді Демократичної партії.

Він також розкритикував чинного президента США Джо Байдена і кандидата від демократів Камалу Гарріс за виведення військ з Афганістану, через війну РФ проти України та загострення на Близькому Сході, неодноразово повертаючись у своїх виступах до з'їзду Демократичної партії в Чикаго, на якому учасники один за одним називали Трампа загрозою для США, якщо той повернеться в Білий дім.

Трамп, який зіштовхнеться з Гарріс на виборах у листопаді після того, як Байден зняв свою кандидатуру виступав з-за трибуни, оточеної куленепробивним склом, що утворювало захисну стіну - частина посилених заходів безпеки після стрілянини на мітингу в Пенсильванії 13 липня. По периметру сцени були складені контейнери, щоб створити додаткові “стіни” й перекрити можливі лінії обстрілу, а на дахах перебували снайпери.

Захід, присвячений питанням національної безпеки, став частиною тижневої серії “контрпрограм” Трампа, спрямованих на “протидію” з'їзду Демократичної партії. Другий вечір з'їзду демократів у вівторок, 20 серпня, був дуже насиченим і включав, серед іншого, промови Барака Обами та його дружини Мішель, які розкритикували республіканського кандидата. 

Трамп, своєю чергою, висміяв з'їзд і часті згадки про нього на виступах. Він також висміяв Гарріс як “найрадикальнішого лівого кандидата, який коли-небудь балотувався на високу політичну посаду” в США, й сказав, що вона зруйнує країну, якщо стане президентом.

На мітингу в середу до Трампа приєднався також його кандидат у віцепрезиденти сенатор Джей Ді Венс, який розкритикував свого демократичного суперника Тіма Волза.

Трамп протягом тижня відвідував ключові “хиткі” штати — це найактивніший тиждень його передвиборчої кампанії з часів республіканських праймеріз. 

Хоча Трамп визнав, що виборчі перегони стали напруженіші, ніж було до виходу Байдена, його помічники вважають, що Гарріс залишається відносно невідомою, а тому зусилля, спрямовані на висвітлення її минулих заяв і позицій, відвернуть від демократичного кандидата виборців, які ще не визначилися, після того, як “ефект несподіванки” різкої появи Гарріс на виборчій арені перестане діяти та вщухне "ажіотаж" навколо її кандидатури. 

Читайте також: Основна група зі збору коштів для виборчої кампанії Гарріс зібрала в липні в чотири рази більше грошей, ніж Трамп 

13 липня під час виступу на мітингу в Пенсильванії у Трампа стріляли — куля зачепила його вухо. Агенти Секретної служби нейтралізували нападника. Унаслідок стрілянини загинув один із учасників мітингу. Замах на Трампа показав прорахунок у системі безпеки, який призвів до того, що колишня директорка Секретної служби Кімберлі Читл пішла у відставку під тиском Конгресу США.

Детальніше про цей інцидент, а також про передвиборчу ситуацію в США розповідав Олег Шамшур у статті “Ось куля пролетіла: про замах на життя Трампа й не тільки”.