UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп подав апеляцію у справі про шахрайство, за якою він має сплатити майже пів мільярда доларів

Неясно, чи винесуть рішення до президентських виборів у листопаді.

Адвокати кандидата у президенти США Дональда Трампа подали апеляцію до суду щодо вироку у справі про шахрайство проти колишнього президента на 454 мільйони доларів. Юристи Трампа назвали це «несанкціонованим, безпрецедентним захопленням влади» генеральним прокурором Нью-Йорка Тішом Джеймсом, повідомляє Politico.

У лютому суддя Артур Енгорон виявив, що колишній президент і його компанія вчинили шахрайство, фальшиво роздувши його чистий капітал, аби отримати вигідні тарифи від банків і страховиків. Рішення суду може серйозно нашкодити фінансовому стану Трампа, навіть при тому, що колегія апеляційних суддів штату дозволила йому відкласти повернення суми, поки він оскаржуватиме вирок.

Читайте також: Винесення вироку Трампу у справі "гроші за мовчання" перенесли на осінь

У апеляції адвокати Трампа назвали рішення Енгорона «помилковим» і стверджували, що суддя «не може зрозуміти базові банківські концепції». При цьому вони стверджували, що жоден банк або страхова компанія не постраждали від операцій.

Politico зазначає, що вирок щодо шахрайства становить унікальну загрозу для Трампа, оскільки у судових поданнях він заявив, що йому не вистачає грошей, аби виконати рішення суду. Апеляційний суд призначив усні аргументи у справі на початок вересня. Поки незрозуміло, чи винесуть рішення до президентських виборів у листопаді.

Нагадаємо, суд у справі про шахрайство проти Трампа проходив у січні. Тоді суддя встановив, що члени сім'ї колишнього президента шахрайським шляхом роздули активи, щоб отримати вигідні позики. Адвокати кандидата у президенти намагалися дискредитувати справу, стверджуючи у заключному виступі, що сім'я Трампа не вчиняла шахрайства. Наприкінці втрутився і сам обвинувачений.