UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп офіційно погодився балотуватися у президенти США, тепер серед його мотивів - ще й воля божа

Замах на Трампа зміцнив прихильність до нього з боку послідовників.

Дональд Трамп офіційно оголосив про те, що йде на президентські вибори у США від Республіканської партії. Пр це повідомив "Голос Америки".

Таку заяву Трамп зробив під час свого виступу на сцені національного з'їзду Республіканської партії, котрий відбувається у Мілуокі.

Політик подякував своїм прихильникам, однопартійцям та агентам секретної служби за підтримку після замаху у Пенсильванії та у деталях розповів учасникам партійного з'їзду про ту подію, заваживши, що не має наміру будь коли переповідати цю історію, оскільки вона для нього надто болісна.

Видання The Washington Post, висвітлюючи перебіг з′їзду, однак зауважило, що інцидент зміцнив прихильність і відданість Трампу з боку його послідовників. Багато релігійних лідерів говорили про Трампа як про обранця Бога. 

«Я стою перед вами на цій арені з милості Всемогутнього Бога», - сказав під час виступу Дональд Трамп, назвавши це моментом провидіння.

Читайте також: Ось куля пролетіла: про замах на життя Трампа й не тільки

У разі обрання, Трамп пообіцяв зосередитися на  тому, щоб об′єднати американську націю і розпочати "нову еру безпеки, процвітання та свободи для громадян будь-якої раси, релігії, кольору шкіри та віросповідання.

"Ми, американці, пов’язані єдиною та спільною долею", - зауважив Дональд Трамп. - "Ми маємо піднятися разом, інакше ми розпадемося. Я балотуюся, щоб бути президентом усієї Америки, а не половини Америки, тому що немає перемоги в перемозі половини Америки". 

Раніше повідомлялося, що колишні головні суперники Трампа підтримали його на з'їзді республіканців, демонструючи єдність партії.