UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп обіцяє Маску у разі перемоги дати посаду очільника "комісії з ефективності уряду"

Його ідею вже розкритикували в Американській федерації державних службовців.

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп пообіцяв, що у разі своєї перемоги створить комісію з ефективності уряду на чолі з мільярдером Ілоном Маском. Заяву республіканець зробив під час широкомасштабної промови в Нью-Йоркському економічному клубі, де виклав своє економічне бачення країни, повідомляє Reuters.

"Я створю урядову комісію з ефективності, якій буде доручено провести повний фінансовий аудит і аудит ефективності всього федерального уряду", — заявив Трамп.

Читайте також: Трамп має дві посади для Ілона Маска

Reuters зазначає, що Трамп тижнями обговорював з помічниками ідею про створення комісії, але лише зараз уперше публічно оголосив про це. Своєю чергою Маск погодився очолити орган. За словами мільярдера, йому не потрібні "ні плата, ні звання, ні визнання".

Пропозиція кандидата у президенти викликала критику з боку очільника Американської федерації державних службовців Еверетта Келлі. Він звинуватив Трампа і Маска в тому, що вони хочуть знищити безпартійну державну службу і замінити звільнених працівників своїми поплічниками.

Раніше Трамп та Маск проводили спільну розмову у соцмережі X. Під час розмови мільярдер висловив бажання взяти на себе одну з посад в адміністрації республіканця, якщо той повернеться на посаду очільника Білого дому. Бізнесмен зазначив, що його досвід може бути корисним у "стримуванні державних витрат".