UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп назвав неприйнятним ультиматум Путіна щодо України, але розритикував Байдена за допомогу Києву

Він заявив, що "Байден підштовхнув Путіна до вторгнення".

Кандидат на посаду президента США Дональд Трамп під час дебатів із Джо Байденом заявив, що для нього неприйнятний ультиматум російського диктатора Владіміра Путіна для припинення бойових дій в Україні.

Трамп знову сказав, що припинить війну в Україні, якщо його переоберуть ‒ цю фразу він регулярно озвучував під час передвиборчої кампанії, однак вкотре не надав жодної конкретної інформації про те, як він планує це зробити.

Читайте також: Забагато дивляться Russia Today: Шольц висловився про тих, хто хоче піддатися на ультиматум Путіна

Також республіканець підкреслив, що бойові дії в Україні "ніколи б не почалися, якби він був у президентському кріслі".

"Якби у нас був справжній президент, такий, якого поважав би Путін, то він би ніколи не вторгся в Україну. Насправді, я думаю, що Байден підштовхнув Росію до вторгнення. Я зможу зупинити війну ще до того, як вступлю на посаду", ‒ додав він.

Водночас він розкритикував свого опонента за військову та фінансову допомогу Україні і вкотре назвав Володимира Зеленського "найбільшим продавцем в історії", адже той начебто "після кожного візиту у США повертається в Україну з 60 мільярдами доларів".

Натомість Байден зазначив, що Трамп "говорить дурниці" про Україну. Демократ наголосив, що "Путін є військовим злочинцем, який прагне відновити Радянський Союз".

"Путін хоче не шматок, а всю Україну. Він не зупиниться, бо хоче відновити СРСР. Якщо його не зупинити, зараз то він нападе на інші європейські країни", ‒ підкреслив Байден.

Він уточнив, що значна частина зброї, яку надають Україні, виробляється у Штатах, що позитивно впливає на економіку США. Байден заперечив критику Трампа про те, що інші країни-члени НАТО менше виділяють грошей для України: "Держави Європи вкладаються на рівні з нами".

Читайте також: Байден і Трамп не потиснули один одному руки перед дебатами

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що Путін своїм ультиматумом щодо переговорів "помножив на нуль" усі свої попередні заяви про наміри Росії завершити війну в Україні.