UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп має дві посади для Ілона Маска

Водночас Трамп жорстко виступає проти електромобілів, які, зокрема, виробляє компанія Tesla, що належить Маску.

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп у разі перемоги на виборах у листопаді може запропонувати мільярдеру Ілону Маску посаду свого радника чи члена уряду.

Про це політик заявив в інтерв'ю Reuters.

Читайте також: Мене нудить від Маска — Байден

«Він дуже розумний хлопець. Геніальний. Я безумовно зробив би це», – сказав Трамп у відповідь на питання про те, чи розглядає він призначення Маска на посаду радника або члена кабінету міністрів.

Минулого місяця Маск публічно підтримав Трампа в президентських перегонах у США.

Читайте також: Ілон Маск висміяв Джо Байдена

Водночас республіканець сказав, що в разі повернення в Білий дім він може скасувати податкову пільгу в розмірі $7 500 на покупку електромобілів. Це рішення може вплинути на компанію Tesla, генеральним директором якої є Ілон Маск.

Нагадаємо, тиждень тому під час їхньої розмови в соцмережі X Маск висловив бажання взяти на себе одну з посад у адміністрації Трампа, якщо той стане президентом. Бізнесмен зазначив, що його досвід може бути корисним у «стримуванні державних витрат». У відповідь Трамп назвав його «чудовим економістом».

Раніше мільярдер уже працював у бізнес-консультативних групах Білого дому під час президентства Трампа, але пішов у відставку в 2017 році після того, як не погодився з рішенням політика вивести США з Паризької кліматичної угоди.

Читайте також: Ілон Маск: шлях від випадкового героя України до спільника Москви — Bloomberg

Зазначимо, що компанія Ілона Маска Tesla є найдорожчим у світі автовиробником. Нещодавно Маск і Трамп обговорювали індустрію електромобілів і податкові пільги на них.

Трамп дотримується жорсткої позиції проти електромобілів під час передвиборної кампанії. Він критикує те, що транспортні засоби потребують підзарядки для тривалих поїздок, і закликає ввести мита на автомобілі, вироблені в Мексиці, стверджуючи, що це шкодить автомобільній промисловості США.