UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп лідирує у п’яти критично важливих штатах США – опитування

58% опитаних підтримують збільшення допомоги Україні, але надають перевагу Трампу, який виступає проти

За рік до виборів президента США у 2024 році Джо Байден відстає від Дональда Трампа в п'яти з шести найважливіших штатах. Виборці демонструють сумніви щодо віку Байдена та незадоволення тим, як він справляється з економікою та низкою інших питань.

Байден програє Трампу з різницею від 3% до 10% серед зареєстрованих виборців в Арізоні, Джорджії, Мічигані, Неваді та Пенсильванії, свідчать результати опитування, проведеного The New York Times і Сієнським коледжем. Байден випереджає Трампа лише у Вісконсині на 2%.

У всіх цих шести штатах Байден переміг у 2020 році.

Читайте також: WP: У Європі зрозуміли, що другий термін Трампа можливий і поспішають захистити від нього Україну

Ключові тези з опитування

Читайте також: Politico: Чи витримає Європа другий термін Трампа?

Опитування New York Times/Сієнського коледжу проводилося серед 3 662 зареєстрованих виборців в Арізоні, Джорджії, Мічигані, Неваді, Пенсильванії та Вісконсині. Воно було проведене телефоном із залученням операторів у прямому ефірі з 22 жовтня по 3 листопада 2023 року. При об'єднанні всіх штатів похибка вибірки становить плюс-мінус 1,8%. Похибка вибірки для кожного штату становить від 4,4% до 4,8%.

Нагадаємо, антирейтинг Джо Байдена у вересні піднявся до 56%, що є найбільшим значенням за весь час його президентства, свідчать результати опитування NBC News.

Раніше видання POLITICO пояснило, як команда Байдена використовує війну, щоб виграти наступні вибори 2024 року. Вони хочуть показати, як Байден вирішує питання щодо низки конфліктів, що має продемонструвати виборцям його мудрість й змусити переглянути претензії до віку.