UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп “імовірно” піде на дебати з Гарріс, але залишає відкритою можливість відмовитися 

Республіканський кандидат каже, що може навести аргументи на користь того, щоб не брати участь у дебатах.

У понеділок, 29 липня, колишній президент США та кандидат від республіканців на виборах цього року Дональд Трамп заявив, що “ймовірно” піде на дебати з віцепрезидентом та потенційним кандидатом від демократів Камалою Гарріс перед початком голосування в листопаді, але залишив відкритою можливість відмовитися. Про це повідомляє The Hill.

Читайте також: Трамп каже прихильникам, що їм не доведеться голосувати в майбутньому

“Відповідь - так, я, ймовірно, зрештою візьму участь у дебатах”, - сказав Трамп в інтерв'ю Fox News, додавши, що будь-які дебати повинні відбутися до початку дострокового голосування.

Тим не менш, він перерахував причини, через які може не брати участь у дебатах, хоча його попередили, що це дасть можливість критикам вказати на його страх. Трамп заявив про своє лідерство в опитуваннях, хоча результати вказують на невеликий “розрив” із Гарріс. Він також стверджував, що громадськість знає позиції обох кандидатів.

“Відповідь - так, але я також можу навести аргументи на користь того, щоб цього не робити. Крім того, мені не подобається заохочувати фейкові новини... Вони збираються заробити десятки мільйонів доларів на цих дебатах. Мені не подобається ABC”, - додав республіканський кандидат. 

Трамп і президент США демократ Джо Байден домовилися про проведення двох “раундів” дебатів - 27 червня, а також 10 вересня на телеканалі ABC News. Слабкий виступ на дебатах у червні спровокував тиск на Байдена і він зрештою вийшов із виборчих перегонів.

Гарріс заручилася підтримкою достатньої кількості делегатів, щоб стати ймовірним кандидатом від демократів. З'їзд партії відбудеться 19-22 серпня.

Читайте також: У ФБР розкрили нові подробиці замаху на Трампа

Очікуваний кандидат від демократів заявляла, що готова до дебатів з Трампом. Гарріс та її штаб звинуватили республіканця у “відступі”. Минулого вівторка, 23 липня, Трамп сказав журналістам, що “точно” проведе дебати з Гарріс щонайменше один раз до дня виборів. Пізніше його штаб оголосив, що Трамп не погодиться на дебати, поки демократи офіційно не оголосять свого кандидата.

Детальніше про передвиборчу ситуацію в США розповідав Олег Шамшур у статті “Чи покарає Гарріс Трампа й чого ще очікувати Україні від Байдена цього року”.