UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп і Гарріс погодилися провести дебати 10 вересня на ABC

Трамп також хоче провести додаткові дебати.

Кандидат у президенти США від Демократичної партії Камала Гарріс та її республіканський суперник Дональд Трамп проведуть дебати на телеканалі ABC 10 вересня. Про це повідомляє CNN.

Читайте також: Деякі республіканці вважають, що демократи повинні перемогти Трампа в листопаді — Пелосі

"ABC News проведе дебати кандидатів у президенти 10 вересня. Віцепрезидент Гарріс і колишній президент Трамп підтвердили участь у дебатах на ABC", - йдеться в заяві телеканалу.

Деталі щодо місця, правил та модераторів будуть визначені ближче до дати дебатів.

Виступаючи на пресконференції у Флориді Трамп сказав, що "з нетерпінням" чекає на дебати з Гарріс. Також він заявив про бажання провести додаткові дебати, додавши, що домовився з Fox News та NBC: на 4 вересня з Fox News та на 25 вересня з NBC.

Гарріс, яка раніше погодилася на дебати на ABC, згодом також повідомила, що готова обговорити додаткові дебати.

"Я рада, що він нарешті погодився на дебати 10 вересня. Я з нетерпінням чекаю на них і сподіваюся, що він прийде", - сказала вона журналістам.

"Я рада обговорити додаткові дебати після 10 вересня", - додала Гарріс.

Дебати на ABC були спочатку узгоджені між Трампом і президентом США Джо Байденом до того, як останній вийшов із виборчих перегонів. Раніше Трамп заявляв, що не буде проводити дебати з Гарріс, якщо вона не погодиться взяти участь у дебатах на Fox News 4 вересня.

“Зустріч” на ABC, ймовірно, стане першими дебатами між Трампом і Гарріс, оскільки кампанія віцепрезидента повідомила, що не погодиться на дебати на Fox News.

Щодо дебатів на NBC, то 25 вересня було "однією з дат", запропонованих командам Трампа й Гарріс. Хоча телеканал веде переговори з обома таборами, штаб Гарріс наразі не давав офіційної згоди.

Читайте також: Для США важливо, щоб президентські дебати відбулися — Трамп

Після виходу Байдена з перегонів на виборах президента США очікується битва між Трампом і Гарріс. Згідно з опитуванням The Economist/YouGov, Гарріс другий тиждень поспіль випереджає свого республіканського суперника — 45% проти 43%. Штаб Трампа був змушений змінювати свою стратегію, оскільки Гарріс може бути більш жорстким опонентом, ніж Байден. Передвиборчу ситуацію в Штатах детальніше аналізував Олег Шамшур.