UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп готовий провести дебати з Гарріс на телеканалі Fox News 4 вересня

У штабі республіканця раніше відмовлялися від дебатів, заявляючи, що Гарріс ще офіційно не оголошена кандидатом.

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп погодився на пропозицію телеканалу Fox News провести дебати з віцепрезидентом та очікуваним кандидатом від демократів Камалою Гарріс 4 вересня. Про це Трамп заявив у п'ятницю, 2 серпня, у соцмережі Truth Social, повідомляє Reuters.

Читайте також: Гарріс посилює тиск на Трампа щодо участі в дебатах — The Hill

"Правила будуть схожі на правила моїх дебатів із “сонним Джо”, з яким жахливо поводилася його партія, але з повною аудиторією", - написав Трамп, маючи на увазі президента США демократа Джо Байдена, який після слабкого виступу на дебатах вийшов із виборчих перегонів.

Минулого місяця Гарріс заявляла, що "готова" провести дебати з Трампом після того, як Fox News запропонував дату 17 вересня. Однак згодом у штабі республіканця сказали, що Трамп не буде проводити дебати з Гарріс, доки Демократична партія офіційно не оголосить її кандидатом у президенти.

1 серпня Національний комітет Демократичної партії розпочав онлайн-голосування, яке триватиме до понеділка, 5 серпня. Однак уже в п'ятницю голова комітету Хайме Гаррісон повідомив, що Гарріс отримала більшість голосів. Таким чином Гарріс уже заручилася підтримкою достатньої кількості делегатів для того, щоб офіційно стати кандидатом від партії.

Читайте також: ЄС створив групу для підготовки до можливого повернення Трампа до влади в США — FT

Детальніше про передвиборчу ситуацію в США розповідав Олег Шамшур у статті “Чи покарає Гарріс Трампа й чого ще очікувати Україні від Байдена цього року”.