UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп додав до свого виборчого штабу п'ять нових радників, намагаючись знайти “лінії атаки” проти Гарріс — The Guardian

Колишній президент США також заявив, що “має право на особисті нападки” проти суперника від Демократичної партії.

Кандидат у президенти США від республіканців Дональд Трамп розширив коло своїх старших радників у четвер, 15 серпня, додавши до команди п'ять нових помічників, у тому числі колишнього керівника його президентської кампанії 2016 року, намагаючись знайти ефективну тактику проти суперниці від Демократичної партії Камали Гарріс. Про це повідомляє The Guardian.

Читайте також: Гарріс відмовила Трампу у додаткових дебатах

Колишній президент США, зокрема, залучив Тейлора Будовича, Алекса Пфайффера і Алекса Брузевіца з пов'язаного з Трампом комітету політичних дій Maga Inc, а також “ветеранів” його попередньої виборчої кампанії Корі Левандовскі й Тіма Мерто.

За словами джерел видання, нові члени команди приєднаються до штабу Трампа в ролі старших радників — це означає, що вони будуть залучені до виборчої кампанії, якою все ще керують Сьюзі Вайлс і Кріс Лацівіта.

Левандовскі очолював кампанію Трампа 2016 року. Він залишався неформальним радником республіканця з часів його першої президентської кампанії і продовжить виконувати цю функцію, але вже в більш офіційному статусі, до листопада.

Мерто, який був директором з комунікацій під час кампанії Трампа 2020 року, повертається в ширшій ролі, як і Будович, Пфайффер і Брузевіц. Брузевіц має велику кількість прихильників в Інтернеті і, як очікується, він допоможе у сфері соціальної роботи з громадськістю.

Нові призначення відбулися після того, як старші помічники штабу Трампа стали об'єктами критики на тлі, можливо, найважчого періоду для виборчої кампанії республіканця з моменту її запуску в 2022 році.

Літні місяці традиційно були часом, коли Трамп змінював керівників своєї виборчої кампанії, як це було у 2016 та 2020 роках. 

Минулий місяць був невдалим для кампанії республіканця, тому радники сприйняли ці виклики - від реальних чи уявних ворогів, як серйозні загрози або проблеми, на вирішення яких потрібно витратити час і зусилля.

У четвер Трамп також провів пресконференцію у своєму гольф-клубі в Нью-Джерсі, під час якого заявив, що відчуває “право на особисті нападки” проти свого опонента-демократа.

Колишній президент США виголосив заплутану 45-хвилинну промову, яка нагадувала його виступи на мітингах, перш ніж почати відповідати на запитання журналістів.

Трампа запитали, чи згоден він з аргументом, що його поточна стратегія особистих нападок на Гарріс не працює. 

“Я не дуже її поважаю”, - сказав Трамп, додавши, що, на його думку, він “має право на особисті нападки”, тому що “дуже розлючений тим, що [Гарріс] зробила з країною”.

Республіканського кандидата також запитали про залучення п'яти нових радників: він заперечив, що це є ознакою зміни стратегії.

Кампанія Гарріс намагалася максимально використати цю подію, заздалегідь запропонувавши саркастичну пораду для журналістів та заявивши, що Трамп готовий вести “незв'язну балаканину”.

“Налаштуйтеся на одне й те саме”, - сказали в штабі Гарріс.

Читайте також: За склом: Трамп проводитиме заходи із захисної броньованої "клітки"

Раніше повідомлялося, що штаб Трампа був змушений змінювати свою стратегію, оскільки Гарріс вважається більш жорстким опонентом, ніж президент США демократ Джо Байден, який вийшов із перегонів.

Гарріс отримала значний імпульс підтримки після появи на виборчій арені, низка опитувань наразі показують її сильну позицію як на загальнонаціональному рівні, так і в “хитких” штатах.