UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп без дозволу використовує пісні Леонарда Коена на передвиборчих мітингах - спадкоємці обурені

Це вже далеко не перший випадок, коли Трамп проводить зустрічі з виборцями під відомі мелодії без погодження з правовласниками 

Правовласники музичної спадщини легендарного канадського музиканта Леонарда Коена висловилися проти використання Дональдом Трампом його пісні Hallelujah у передвиборчій кампанії.

У понеділок, 14 жовтня, пісня Hallelujah у виконанні Руфуса Вейнрайта Леонарда Коена прозвучала під час передвиборчого мітингу кандидата у президенти США Дональда Трампа. Спадкоємці Леонарда Коена повідомили, що не давали дозвіл на виконання пісні у політичних цілях Трампа, і висловилися проти її використання, передає NV.

Читайте також: Девід Боуї і Леонард Коен номіновані на премію Brit Awards

«Власники спадщини Леонарда Коена дізналися, що пісня Hallelujah використовувалася без дозволу у численних передвиборчих зустрічах. Використання не було дозволеним, спадкоємці не підтримують і не погоджують цього та подібного використання», — йдеться в офіційній заяві спадкоємців, які звернулися також за роз’ясненнями до Sony Music Publishing.

Про неправомірне використання всесвітньо відомого хіта Hallelujah в своєму виконанні також заявив Руфус Вейнрайт. Він опублікував свою заяву в Instagram, назвавши виконання пісні на мітингу Трампа «вершиною богохульства». І додав, що від підтримує суперницю Трампа — кандидатку від Демократичної партії Камала Гарріс.

«Пісня Hallelujah Леонарда Коена стала гімном, присвяченим миру, любові та прийняттю правди. Протягом багатьох років я мав велику честь бути пов’язаним із одою толерантності. Спілкування Трампа і його прихильників під цю музику було вершиною богохульства. Звичайно, я в жодному це не підтримую, і був пригнічений, але добро в мені сподівається, що, можливо, живучи й справді слухаючи тексти шедевру Коена, Дональд Трамп може відчути натяк на докори сумління через те, що він вчинив», — написав він.

 Це не перший випадок, коли у кампанії Трампа використовується ця пісня. Також це не перший випадок, коли спадкоємці Коена, який помер у 2016 році, реагують на питання використання його творів Трампом. Так у 2020 році Hallelujah прозвучала під час з'їзду Республіканської партії, тоді послідувала заяв у відмову у дозволі.

Протягом багатьох років численні виконавці, зокрема, Селін Діон, Foo Fighters, Брюс Спрінгстін, спадкоємці Прінса та інші, неодноразово заявляли про неправомірне використання Трампом їхньої музики під час передвиборчих кампаній.

Читайте також: Селін Діон розкритикувала Трампа за використання на передвиборчому мітингу її пісні з "Титаніку"

Нагадаємо, раніше родина покійної співачки Шинейд О'Коннор заявила, що вона "із огидою, болем і образою" сприйняла те, що її версію пісні Nothing Compares 2 U використовували на політичних мітингах Трампа. Також вимагають у нього відмовитись від використання своєї музики Джонні Марр з гурту Smiths, Ріанна, Ніл Янг, Linkin Park, покійний Том Петті та фронтмен гурту Aerosmith Стівен Тайлер.