UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суддя закрила справу проти Трампа щодо неналежного зберігання секретних документів

Прокурори збираються оскаржити рішення.

Суддя американського штату Флорида Ейлін Кеннон у понеділок, 15 липня, закрила кримінальну справу, за якою колишнього президента США Дональда Трампа звинувачували у незаконному зберіганні секретних документів після відходу з посади. Reuters зазначає, що це велика юридична перемога для кандидата від республіканців, який прагне повернутися у Білий дім.

Зазначається, що рішення ухвалили через незаконність призначення прокурора Джека Сміта, який очолює обвинувачення. На думку судді, він не мав повноважень порушувати справу проти Трампа.

Читайте також: Зеленський розповів, чого очікує від республіканців та президентства Трампа

Агентство додає, що прокурори, ймовірно, оскаржать це рішення. Суди в інших справах неодноразово підтверджували право Міністерства юстиції США призначати спеціальних прокурорів для проведення політично чутливих розслідувань.

Нагадаємо, у червні 2023 року Дональду Трампу висунули звинувачення за 31 пунктом через незаконне зберігання секретних документів у своїй резиденції Мар-а-Лаго на території штату Флорида. Обвинувачення вважає, що колишній президент зберігав секретні відомості, які могли нашкодити, зокрема, національній безпеці та міжнародним відносинам держави.

Також минулого року велике журі Манхеттена проголосувало за пред’явлення обвинувачення Трампу у справі про ймовірну виплату грошей порнозірці Стормі Деніелс. За даними слідства, колишній адвокат експрезидента заплатив їй 130 тисяч доларів, аби та не розповідала про її нібито роман із Трампом під час виборчої кампанії 2016 року.