UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Створили дилему для Путіна": Байден прокоментував операцію у Курській області

За його словами, американський уряд перебуває у контакті з Києвом.

Президент США Джо Байден заявив, що українська операція у Курській області "створила справжню дилему" для російського президента Владіміра Путіна. Він підкреслив, що регулярно спілкується зі співробітниками своєї адміністрації з цього питання, повідомляє New York Post

"Я регулярно спілкуюся зі своїм персоналом, мабуть, кожні чотири-п’ять годин протягом останніх шести-восьми днів, і це [операція у Курській області] створює справжню дилему для Путіна", — сказав Байден під час зустрічі з журналістами у Новому Орлеані.

Читайте також: У Мінооборони Британії прокоментували обурення Путіна щодо ситуації у Курській області

Він також додав, що американський уряд перебуває у постійному прямому контакті з Києвом. 

Нагадаємо, за словами головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, Україна контролюють 74 населені пункти у Курській області. Президент Володимир Зеленський у свою чергу підкреслював, що на цій території проводять перевірки та стабілізаційні заходи.

Раніше Зеленський заявляв, що операція в Курській області має суто безпековий характер. Він нагадав, що історія правління російського президента Владіміра Путіна почалася з катастрофи підводного човна "Курськ", і фіналом для нього через 24 роки теж може стати Курськ.

Детальніше про українську операцію у Курській області, її наслідки для режиму Путіна та перебігу російської агресії проти України читайте у статті Володимира Кравченка "Курська операція. Чим Путін відповість на приниження?" на ZN.UA.