UA / RU
Підтримати ZN.ua

Стрілянина в університеті США: вбитий викладач - чи відомо щось про зловмисника

Під час стрілянини в кампусі Північної Кароліни був застрелений викладач університету. Підозрюваного заарештували, пише Reuters про чергову стрілянину в навчальному закладі Сполучених Штатів.

Раніше поліція опублікувала зображення підозрюваного чоловіка на X (Twitter), коли він ще не перебував під вартою, і описала його як «людину, яка представляє інтерес у цій ситуації з озброєною людиною».

Читайте також: У столиці Сербії учень відкрив стрілянину в школі, є загиблі

Водночас влада не розкрила особи загиблого викладача та підозрюваного. Приблизно через дві години після повідомлення про стрілянину поліція оголосила, що загрозу в кампусі нейтралізовано. Під час протистояння навколо студентського містечка була посилена присутність поліції.

«Я спустошений тим, що спільнота UNC (Університет Північної Кароліни) втратила викладача внаслідок акту насильства в кампусі», — сказав у заяві ректор навчального закладу Кевін Гуцкевич.

«У відповідь ми скасували заняття та всі заходи в університетському містечку на решту дня в понеділок, 28 серпня, і вівторок, 29 серпня», — додав представник вишу.

Читайте також: Чергове масове вбивство у США: чоловік відкрив стрілянину по відвідувачах ТЦ

В університеті навчається близько 32 000 студентів, а також викладають близько 4 100 викладачів, загалом є  9 000 співробітників.

Раніше в понеділок губернатор штату Рой Купер заявив, що «надасть усі необхідні державні ресурси» для захисту університетського містечка.

Університет попросив тих, хто перебував у кампусі, залишатися на місці більшу частину дня, поки підозрюваний все ще на волі. Зйомки проходили в лабораторіях Caudill у кампусі.