UA / RU
Підтримати ZN.ua

Стало відомо, чому в США провалилося випробування гіперзвукової ракети

Проблема лежала на поверхні.

Наприкінці жовтня у США відбулися чергові випробування далекобійної гіперзвукової зброї LRHW (Long-Range Hypersonic Weapon) або ж Dark Eagle, над якою спільно працюють армія та флот США. Тоді було прийнято рішення вкотре відтермінувати введення в експлуатацію ракетного комплексу.

Нещодавно голова відділу закупівель Армії США Даг Буш в інтерв’ю виданню Breaking Defense розповів, останні випробування комплексу LRHW були невдалими через проблему з пусковою установкою. Цей коментар став першим, у якому офіційно розкривається причину провалу тестування.

Посадовець запевнив, що вже є новий план, щоб виправити недоліки, пов’язані з системою. Він полягає в тому, щоб розділити випробування пускової і ракети. Таким чином, затримки з одним компонентом не впливатимуть на інші.

Читайте також: Японія та США розробляють систему, яка збиватиме гіперзвукові ракети

Також він додав, що більше уваги буде зосереджено на менш масштабних випробуваннях підкомпонентів, щоб зрештою вирішити проблему з пусковою для Армії США. Як відзначається, наразі армія та флот вже мають попередні плани щодо одночасного тестування ракет до LRHW.

Наразі залишається невідомим, коли Армія США зрештою може ввести в експлуатацію свій новий гіперзвуковий комплекс. Як стверджує Буш, поки що рано оголошувати дати, але нові випробування можуть бути призначені на квітень-травень 2024 року.

Раніше повідомлялося, що британські компанії BAE Systems, Rolls-Royce і Babcock отримали майже $5 млрд на розробку багатоцільових атомних субмарин SSN-AUKUS, які нестимуть в тому числі й гіперзвукове озброєння.