UA / RU
Підтримати ZN.ua

США запровадили санкції проти ватажків російського хакерського угруповання

Хакери групи CARR, зокрема, здійснювали кібератаки проти України та союзників Києва.

США запровадили санкції проти двох лідерів російського хакерського угруповання Cyber ​​Army of Russia Reborn (CARR) через їхню роль в кібератаках на об'єкти американської критичної інфраструктури, повідомляє Reuters.

Читайте також: Хакера, що зламав українські системи, виконуючи наказ Кремля, судять у США

Зокрема, під санкції потрапили Юлія Панкратова і Дєніс Дегтяренко, які, за даними Мінфіну США, є ватажками кіберугруповання та його основними хакерами.

“Зусилля CARR та його членів, спрямовані на нашу критичну інфраструктуру, становлять неприйнятну загрозу для наших громадян, що має потенційно небезпечні наслідки”, - заявив заступник міністра фінансів США з питань боротьби з тероризмом та фінансової розвідки Браян Нельсон.

CARR, зокрема, здійснювало кібератаки проти України та країн і компаній, які підтримують Київ. Минулого року угруповання також проводило хакерські атаки на об'єкти критичної інфраструктури в США та Європі.

Читайте також: Російські та китайські хакери атакували  кіберінфраструктуру Чехії 

Російські хакерські групи регулярно проводять кібератаки проти країн Заходу. Повідомлялося, що пов'язані з урядом РФ хакери викрали листування між низкою федеральних агентств США та корпорацією Microsoft.