UA / RU
Підтримати ZN.ua

США запровадили санкції проти трьох громадян Китаю 

Також під санкції Вашингтона потрапили три компанії Таїланду.

У вівторок, 28 травня, Міністерство фінансів США запровадило санкції проти трьох китайських громадян і трьох компаній Таїланду за участь у кіберзлочинній мережі, яка надсилала погрози про вибухи, а також шахрайські заявки на отримання допомоги у зв'язку з пандемією коронавірусу, що коштувало державі мільярди доларів. Про це повідомляє Reuters.

Читайте також: Китай і Росія ведуть космічну гонку, щоб зруйнувати перевагу США — CNN

Фізичні особи та компанії потрапили під обмеження за діяльність, пов'язану з ботнетом 911 S5 - сервісом, який зламував комп'ютери й дозволяв робити так, що кіберзлочини відстежувалися саме на комп'ютерах жертв, а не на пристроях зловмисників.

“Ці особи використовували свою шкідливу ботнет-технологію для компрометації персональних пристроїв, що дозволило кіберзлочинцям шахрайським шляхом отримати економічну допомогу, призначену для тих, хто її потребує, й тероризувати наших громадян погрозами про замінування”, - сказав заступник міністра фінансів США з питань тероризму та фінансової розвідки Браян Нельсон.

Згідно з повідомленням, зламані IP-адреси були пов'язані з низкою погроз вибухів по всій території Сполучених Штатів у липні 2022 року.

Читайте також: Питання життя і смерті. Що слід знати про «постачання» китайської зброї Росії

Раніше повідомлялося, що уряд США додав 37 китайських компаній до свого торговельного чорного списку, посилаючись на міркування національної безпеки. 11 із цих компаній, за заявою Вашингтона, пов'язані з інцидентом зі шпигунською повітряною кулею Китаю, яка пролетіла над Штатами минулого року.