UA / RU
Підтримати ZN.ua

США запровадили санкції проти мережі з Китаю за підтримку ракетної програми КНДР

Північна Корея покладається на іноземні компоненти у створенні зброї.

США запровадили санкції проти китайської мережі, яка допомагала Північній Кореї розвивати ракетну та космічну програми, заявило Міністерство фінансів Штатів. Про це повідомляє Reuters.

Читайте також: Запущена КНДР повітряна куля зі сміттям упала на території комплексу офісу президента Південної Кореї 

До мережі входять шість фізичних осіб і п'ять компаній, які брали участь у закупівлі товарів для підтримки програм Північної Кореї з розробки зброї в порушення низки резолюцій Ради Безпеки ООН.

Північна Корея покладається на іноземні матеріали й компоненти для своїх програм зі створення зброї, використовуючи мережі агентів із закупівель за кордоном. Іноземні компанії, які купують товари, необхідні КНДР для її збройних програм, переупаковують їх для відправки в Північну Корею, приховуючи кінцеве використання від виробників.

Мережею керував громадянин Китаю Ши Цяньпей.

У повідомленні Мінфіну США також згадується, що КНДР постачає балістичні ракети Росії, яка використовує їх у війні проти України.

Читайте також: Міноборони Південної Кореї: КНДР передала Росії понад 5 мільйонів артилерійських снарядів, а також десятки балістичних ракет малої дальності

Співробітництво Москви та Пхеньяна посилює здатність РФ затягувати війну проти України й збільшує військову напругу на Корейському півострові. Детальніше про військовий союз Росії з КНДР розповідала Наталія Бутирська.