UA / RU
Підтримати ZN.ua

США "занепокоєні" участю військових КНДР у війні на боці Росії

Наразі далі висловлення занепокоєння справа не зайшла.

Сполучені Штати «стурбовані» повідомленнями про те, що північнокорейські солдати воюють на боці Росії в Україні, заявив речник Ради національної безпеки Білого дому Шон Саветт у вівторок, пише Reuters.

За його словами, якщо участь північнокорейських військ у війні в Україні підтвердиться, це означатиме значне посилення оборонних відносин між Північною Кореєю та Росією.

«Такий крок також вказуватиме на новий рівень відчаю Росії, оскільки вона продовжує зазнавати значних втрат на полі бою у війні проти України», – сказав Саветт.

Саветт нагадав про те, що Північна Корея вже постачає Росії балістичні ракети та боєприпаси. 

Москва і Пхеньян заперечують поставки зброї. Повідомлення про участь північнокорейських військових у війні проти України у Москві також назвали «фейком».

Водночас, російський диктатор Путін вніс на розгляд Госдуми законопроєкт про ратифікацію підписаного ним із Кім Чен Ином договору про зміцнення військового союзу.

Як повідомляли ЗМІ, росіяни формують «особливий бурятський батальйон» на базі 11-ї окремої десантно-штурмової бригади армії Росії, туди будуть входити й військові з Північної Кореї,