UA / RU
Підтримати ZN.ua

США ввели санкції проти тих, хто допомагає Ірану виготовляти ракети

Санкції стосуються підприємств та фізичних осіб.

Управління з контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США оголосило про введення санкцій проти компаній в Ірані та ще трьох країнах за надання підтримки ракетній, ядерній та оборонній програмі Тегерана, йдеться у заяві Мінфіну.

Обмеження застосовано проти трьох мереж закупівель в Ірані, Туреччині, Омані та Німеччині, через які Іран купував, зокрема, вуглецеве волокно, епоксидну смолу та інші товари для ракет для Корпусу вартових ісламської революції.

«Через складні таємні мережі закупівель Іран прагне постачати злочинцям по всьому світу системи зброї, які розпалюють конфлікти та ризикують незліченними життями мирних жителів», — наголосив заступник міністра фінансів США з питань тероризму та фінансової розвідки Брайан Нельсон.

Читайте також: Як Китай, Росія та Іран налагоджують тісніші зв'язки — The Economist

Зокрема, санкції запроваджено проти

За даними ЗМІ, Іран передав Росії близько 400 балістичних ракет класу «земля-земля», що поглибило військову співпрацю між двома авторитарними країнами. 

Днями країни G7 застерегли Іран від надання балістичних ракет Росії для війни в Україні, погрожуючи швидкою реакцією, якщо він це зробить.

До річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну США запровадили санкції проти понад 500 фізичних осіб та підприємств.