UA / RU
Підтримати ZN.ua

США ввели санкції проти російського пропагандиста Кісєльова

Під блокуючі санкції потрапив і очолюваний ним медіахолдинг.

Міністерство фінансів США оголосило про блокуючі санкції проти російської медіагрупи "Россия сегодня" та її генерального директора Дмітрія Кісєльова. Відповідна інформація розміщена на сайті американського Мінфіну.

Зокрема, до існуючого санкційного списку США крім Дмітрія Кісєльова – генерального директора медіахолдингу “Россия сегодня”, додали громадянку Молдови Неллі Парутенко – очільницю Автономної некомерційної організації (АНО) “Евразия”.

У переліку також три юридичні особи, з якими пов'язані Кісєльов та Парутенко: медіахолдинг "Россия сегодня", який охоплює, серед іншого, інформагентство "РИА Новости" та агентство і радіо Sputnik,  АНО "ТВ-Новости" – юридичної особи пропагандистського телеканалу іномовлення RT та АНО "Евразия", що займається поширенням "культурної дипломатії" РФ за кордоном.

Читайте також: Росія стала “більш витонченою” у спробах впливу на вибори в США — WP 

Раніше держсекретар США Ентоні Блінкен повідомив, що Вашингтон введе санкції проти трьох структур RT та двох осіб за участь у російських таємних операціях з глобального впливу. Йдеться про втручання у вибори по всьому світу, зокрема у Молдові.

4 вересня Міністерство фінансів США запровадило санкції проти RT (раніше Russia Today) і російської пропагандистки Маргаріти Сімоньян.