UA / RU
Підтримати ZN.ua

США виділяють Україні новий пакет військової допомоги на суму 425 мільйонів доларів: що до нього увійде

Пакет включає додаткові засоби ППО, боєприпаси класу “повітря-земля” та інше озброєння.

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден у середу, 16 жовтня, оголосив про пакет військової допомоги для України на суму 425 мільйонів доларів. Про це йдеться на сайті Білого дому.

У пакет допомоги увійдуть додаткові засоби протиповітряної оборони, боєприпаси класу «повітря-земля», бронетехніка та критично важливі боєприпаси для задоволення нагальних потреб України. 

Крім того, у найближчі місяці США нададуть Україні сотні ракет для ППО, десятки тактичних систем ППО, додаткові гаубиці, значну кількість боєприпасів, сотні бронетранспортерів і бойових машин піхоти, а також тисячі додаткових броньованих автомобілів.

Читайте також: У США пояснили, чому не розгортають THAAD для захисту України від російських повітряних атак

Також зазначається, що Байден сьогодні мав розмову з президентом України Володимиром Зеленським. 

“Президент Байден поінформував президента Зеленського про свої зусилля, спрямовані на збільшення безпекової допомоги Україні протягом решти терміну його перебування на посаді”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 26 вересня США виділили Україні пакет допомоги на 7,9 млрд доларів. В пакет допомоги вперше включена партія високоточних планеруючих авіабомб Joint Standoff Weapon (JSOW) із радіусом дії  до 130 км. Також Міноборони США має відремонтувати і надати Україні додаткову батарею зенітних ракетних комплексів Patriot та ракети до них. Також США планують розширити підготовку українських пілотів F-16, в тому числі підтримати підготовку ще 18 пілотів наступного року.