UA / RU
Підтримати ZN.ua

США провели військові навчання з Південною Кореєю та задіяли атомну субмарину

Також були задіяні повітряні сили.

Республіка Корея та США провели спільні морські навчання. У заході брали участь субмарини обох країн - атомна з боку Штатів та дизель-електрична з боку Сеула. Про це повідомляє USNews.

ВМС США відправили на навчання атомний підводний човен USS Topeka класу Los Angeles. Республіка Корея направила дизель-електричну субмарину ROKS Jung Ji класу Sonwonil.

Тренування не обійшлися без підтримки з повітря. Зокрема, ВМС США залучили розвідувальні літаки 8-ї патрульної ескадрильї. Навчання були спрямовані на підвищення оперативної сумісності між морськими силами двох країн.

Тренування називається Silent Shark і проводилося біля берегів Гуама в Тихому океані. Це регулярні морські навчання, які проводяться Республікою Корея і Сполученими Штатами раз на два роки, починаючи з 2007 року.

Читайте також: Південна Корея розгляне додаткові заходи проти передачі зброї КНДР до Росії — Yonhap

USS Topeka - це атомна субмарина класу Los Angeles і третє американське судно, назване на честь столиці штату Канзас. Вона увійшла до складу флоту в середині осені 1989 року. Підводний човен завдовжки 110,3 метра озброєний 12 крилатими ракетами Tomahawk.

ROKS Jeong Ji - човен Південної Кореї, який обладнаний дизель-електричною силовою установкою. Південнокорейська субмарина може виконувати місії протягом 84 днів, має вісім торпедних апаратів 533 мм і здатна запускати протикорабельні ракети Harpoon.

Раніше повідомлялося, що Південна Корея, США та Японія вперше провели спільні тристоронні повітряні навчання поблизу Корейського півострова.