UA / RU
Підтримати ZN.ua

США продовжують постачання зброї Україні новим пакетом на 500 млн доларів

У рамках пакету допомоги Україна отримає боєприпаси до HIMARS.

Сполучені Штати планують оголосити вже у вівторок про новий пакет військової допомоги для України на суму до 500 мільйонів доларів.

За словами двох офіційних осіб США, пакет включатиме наземну техніку, яка допоможе в контрнаступі. За словами одного з чиновників, очікується, що до списку увійдуть 30 бойових машин Bradley та 25 бронетранспортерів Stryker, інформує Reuters.

У рамках пакету допомоги Україна отримає боєприпаси для високомобільних артилерійських ракетних систем (HIMARS), протитанкові засоби, у тому числі Javelin, та боєприпаси для зенітних комплексів Patriot та Stinger, повідомили офіційні особи на умовах анонімності.

За їхніми словами, пакет досі допрацьовується і може змінитися. Білий дім не одразу відповів на запит про коментарі.

Пакет фінансуватиметься за рахунок президентських повноважень щодо вибірки коштів, або PDA, які дозволяють президенту передавати товари та послуги із запасів США без схвалення Конгресу під час надзвичайної ситуації. Матеріал надходитиме із надлишкових запасів США.

Читайте також: Сьогодні рада ЄС ухвалить нову військову допомогу для України — 3,5 млрд євро

Пакет допомоги у сфері безпеки стане 41-м, схваленим Сполученими Штатами для України після російського вторгнення у лютому 2022 року, на загальну суму понад 40 мільярдів доларів.

9 червня Міністерство оборони США оголосило про надання нового пакету допомоги в галузі безпеки для України на загальну суму до 2,1 мільярда доларів.