UA / RU
Підтримати ZN.ua

США продадуть Нідерландам дрони, які остерігаються поставляти Україні

Вони виконують розвідувально-ударні завдання.

Державний департамент Сполучених Штатів підтримав потенційний продаж уряду Нідерландів безпілотників MQ-9A Block 5. Відповідне повідомлення опублікували на сайті Агентства з питань оборонної співпраці та безпеки департаменту оборони США.

Йдеться про можливе постачання чотирьох БПЛА та пов’язаного обладнання за орієнтовною вартістю 611 мільйонів доларів. 16 червня агентство видало необхідну сертифікацію та повідомило Конгрес США про можливий продаж.

Читайте також: Нідерланди озброять свої дрони MQ-9A Reaper ракетами Hellfire та бомбами

Наголошується, що постачання безпілотників підтримає зовнішньополітичні цілі та цілі національної безпеки США шляхом покращення оборонних можливостей країни НАТО.

MQ-9 Reaper – розвідувально-ударний БПЛА з розмахом крил 20 м розроблений компанією General Atomics Aeronautical Systems. Безпілотник оснащений турбогвинтовим двигуном, що дозволяє розвивати максимальну швидкість близько 480 кілометрів на годину.

Раніше повідомлялося, що Адміністрація президента США Джо Байдена не надасть Україні сучасні безпілотники, попри прохання Києва та двопартійної групи членів Конгресу. Це є відображенням обмеження на види озброєнь, які Вашингтон готовий надати для оборони України.