UA / RU
Підтримати ZN.ua

США притягнуть до відповідальності причетних до поставок зброї між КНДР та РФ — Держдепартамент 

Нещодавно повідомлялося, що Північна Корея відправила РФ тисячу контейнерів з військовою технікою та боєприпасами.

Сполучені Штати вживатимуть "всіх можливих заходів" для притягнення до відповідальності причетних до поставок зброї між Північною Кореєю і Росією, заявив Державний департамент США, підкресливши, що буде "уважно" стежити за розвитком ситуації. Про це повідомляє Yonhap.

Речник Держдепартаменту Метью Міллер зробив цю заяву після того, як минулої п'ятниці, 13 жовтня, уряд США оприлюднив інформацію про те, що за останні тижні Північна Корея відправила до Росії тисячу контейнерів з військовою технікою та боєприпасами для використання на війні проти України.

"Ми оприлюднили інформацію, яка свідчить про те, що військова допомога вже надходить з КНДР до Росії", - сказав. Міллер на брифінгу.

Читайте також: Південна Корея розглядає можливість “потужних” санкцій на тлі повідомлень про торгівлю зброєю між КНДР та РФ

"Ми будемо уважно стежити за цим і зробимо всі можливі кроки, щоб притягнути сторони до відповідальності, як ми це робили в минулому", - додав він.

За словами Міллера, причиною того, що РФ "змушена шукати зброю по всьому світу", є санкції та експортний контроль, запроваджені Сполученими Штатами.

"Однією з таких держав є КНДР", - додав він.

Сеул і Вашингтон заявили, що будь-яка торгівля зброєю з Північною Кореєю буде порушенням низки резолюцій Ради Безпеки ООН, за прийняття яких голосувала сама Москва.

Читайте також: Кім Чен Ин пообіцяв "сумлінно" виконувати домовленості, досягнуті на зустрічі з Путіним

Нещодавно супутникові знімки показали значний сплеск залізничного руху вздовж кордону між Північною Кореєю і Росією на тлі повідомлень про поставки зброї.

Навіть cам факт зустрічі лідера КНДР Кім Чен Ина з главою Кремля Владіміром Путіним та перспективи військово-технічного співробітництва РФ і Північної Кореї викликали серйозне занепокоєння у західних країн та азійських сусідів КНДР. Про те, «Чим для нас небезпечний Кім Чен Ин у гостях у Путіна», читайте в статті Наталії Бутирської.