UA / RU
Підтримати ZN.ua

США працюватимуть над тим, аби "переконатися" у своїх можливостях захистити союзників від КНДР — Кірбі

Останнім часом Північна Корея перейшла до агресивнішої риторики та політики відкритої ворожості. 

Сполучені Штати зроблять все необхідне, аби "переконатися", що вони можуть захистити себе і своїх союзників від загрози з боку Північної Кореї на тлі зростання напруженості, викликаної войовничою риторикою КНДР і продовженням випробувань зброї. Про це повідомляє Yonhap.

Координатор Ради національної безпеки зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі, зробив цю заяву, відповідаючи на запитання про те, чи вважають США, що Пхеньян дійсно здатний напасти на Сполучені Штати.

Читайте також: "Немає часу тонути, треба пливти": Кулеба припустив, що КНДР є більш ефективним партнером, ніж Захід

"Ми будемо робити те, що повинні, аби переконатися, що ми можемо захистити США, захистити наших союзників і партнерів", - сказав Кірбі на брифінгу.

"Президент виділив більше сил і засобів для регіону і дуже наполегливо працював з нашими колегами в Японії і Південній Кореї, зокрема, над тристороннім співробітництвом, щоб мати можливість захистити нас", - додав він.

Кірбі також нагадав про постійне прагнення Північної Кореї до вдосконалення своїх збройних можливостей.

Відповідаючи на запитання про можливість провокаційних дій Північної Кореї, які можуть вплинути на президентські вибори в США, він наголосив на пильності Штатів.

"Жодні іноземні суб'єкти, державні чи недержавні, не повинні втручатися в наш виборчий період. Ми будемо так само пильними в цьому виборчому циклі, як і в минулому, і зробимо все можливе, щоб виявити та запобігти будь-яким спробам втручання у вибори”, - заявив Кірбі.

Читайте також: Пентагон не має даних про нові поставки зброї з КНДР до Росії

За даними NYT, чиновники США занепокоєні, що лідер Північної Кореї Кім Чен Ин може здійснити якусь смертоносну військову акцію проти Південної Кореї у найближчі місяці, після того, як перейшов до політики відкритої ворожості. Кім, ймовірно, відчуває себе більш впевнено через розширення партнерства з Росією.

Військово-технічне співробітництво Москви та Пхеньяна є спільним викликом для Києва та Сеула, адже воно подовжує здатність РФ затягувати війну проти України та збільшує військову напругу на Корейському півострові. Про те, як Україна та Південна Корея разом мають реагувати на цей виклик — читайте у статті Наталії БутирськоїКорейські ракети для Росії. Чим Путін заплатив КНДР і як це загрожує Україні”.