UA / RU
Підтримати ZN.ua

США передадуть Україні новий пакет військової допомоги: що до нього увійде

Офіційно про це оголосять у п'ятницю, напередодні Дня Незалежності України.

Адміністрація Байдена передасть Україні чергову партію військової допомоги на суму близько 125 мільйонів доларів, пише Associated Press із посилання на офіційних осіб джерела у Білому домі.

Пакет допомоги включає ракети протиповітряної оборони, боєприпаси для ракетно-артилерійських систем високої мобільності (HIMARS), Javelin та низку інших протитанкових ракет, системи і обладнання для боротьби з безпілотними літальними апаратами та для протидії РЕБ, артилерійські боєприпаси калібру 155 мм та 105 мм, транспортні засоби та іншу техніку.

Як пише видання, офіційно про новий транш допомоги буде оголошено вже у п'ятницю, напередодні Дня Незалежності України.

Озброєння буде передане зі складів Пентагону за програмою спеціальних президентських повноважень та буде доставлене в Україну якнай​​швидше.

Кілька днів тому уряд Німеччини оголосив про передачу Україні нового пакета допомоги, до якого увійшли техніка та боєприпаси. 

Також уряд Данії підготував новий пакет військової підтримки Україні на близько 783 мільйони данських крон (116 млн доларів), який має задовольнити військові потреби Києва як у короткостроковій, так і в довгостроковій перспективі.