UA / RU
Підтримати ZN.ua

США перебазували субмарину класу Ohio на Близький Схід

Вона може нести ядерні боєголовки.

На Близькому Сході з'явилася американська атомна субмарина класу Ohio, яка може нести ядерну зброю. Вона була доправлена туди нещодавно. Про це повідомляє Центральне командування Збройних сил США у Twitter.

Атомна субмарина стратегічного призначення вже прибула в зону відповідальності Центрального командування США, яка включає Близький Схід, Центральну Азію та Східну Африку. Про це було офіційно оголошено напередодні.

Командування не розкриває деталей розгортання атомної субмарини, обмежившись лише фотографією судна. Знімок було зроблено біля автомобільного мосту через Суецький канал, але дата не уточнюється.

Читайте також: США очікують на зміну тактики Ізраїлю у війні з ХАМАС — CNN

На жаль, Центральне командування Збройних сил США не уточнює, який підводний човен прибув у регіон. Клас Ohio включає 18 атомних субмарин різних років побудови.

Чотири субмарини SSGN можуть нести до 154 крилатих ракет Tomahawk. SSBN - це ключова складова ядерної тріади Америки. 14 субмарин озброєні 20 міжконтинентальними балістичними ракетами Trident II (D5) максимальною дальністю понад 12 000 км. Кожна ракета може нести до восьми ядерних боєголовок. Дальність при повному навантаженні становить трохи більше 7000 км.

Раніше повідомлялося, що Міністерство оборони США наразі має чотири напрямки діяльності на Близькому Сході. Серед них – захист своїх громадян та недопущення втручання інших країн у війну Ізраїлю проти бойовиків ХАМАС.