UA / RU
Підтримати ZN.ua

США не змінили позиції щодо ударів вглиб РФ, не зважаючи на успіхи ЗСУ у Курській області — Пентагон

Вашингтон стурбований ескалацією.

Позиція США щодо нанесення Україною ударів по РФ далекобійною американською зброєю не змінилася, не дивлячись на успіхи ЗСУ у Курській області. Заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх заявила, що у Вашингтоні продовжують зважати на можливу "ескалацію", повідомляє "Голос Америки".

У заступниці речника запитали, чи не розглядають США варіант дозволу на удари вглиб РФ американською зброєю, аби пришвидши темпи операції у Курській області. У відповідь на це Сінгх заявила, що Вашингтон надав українцям можливості й разом з ними встановив "параметри", які не змінилися.

Читайте також: Конгресмен про обмеження США щодо ударів їхньою зброєю вглиб РФ: «Починаємо бачити зміни»

"Звісно, ми стурбовані ескалацією. Те, що Росія не відповіла на щось, не означає, що вона не зможе чи не відповість у майбутньому. І це те, що адміністрація завжди зважує", — каже Сінгх.

Раніше конгресмен від Демократичної партії Джиммі Панетта заявляв, що обмеження Білого дому щодо ударів вглиб РФ американською зброєю залежатиме від умов на полі бою. За його словами, не можна дати РФ сховати за кордоном зброю, якою вона атакує Україну.

Також речник Пентагону генерал-майор Пет Райдер заявляв, що заборона США для України бити американською зброєю на далекі відстані по РФ повʼязана з бажанням запобігти ескалації та "ненавмисних наслідків". За його словами, удари вглиб Росії можуть перетворити "цей конфлікт на ширший".