UA / RU
Підтримати ZN.ua

США не проти військ НАТО в Україні, проте свої не відправлятимуть — Кірбі

За його словами, це суверенне рішення кожної країни-члена Альянсу.

Кожна країна-член НАТО самостійно вирішуватиме, чи відправляти війська в Україну. На цьому на брифінгу наголосив радник Білого дому Джон Кірбі.

Він заявив, що США не проти розміщення військ інших країн в Україні, однак Вашингтон не надсилатиме своїх військових.

«Це суверенне рішення, яке оцінює і приймає кожна нація. Я можу говорити лише від імені США і нашого головнокомандувача. Він чітко дав зрозуміти, що ми не розміщуватимемо своїх військ», — відповів Кірбі на запитання журналіста щодо ставлення Сполучених Штатів до перспективи відправки військ інших країн до України.

У Європі не вщухають дискусії щодо можливої відправки військ держав НАТО в Україну у майбутньому.  Президент Франції Еммануель Макрон заговорив про можливу відправку військ НАТО в Україну після нового загострення ядерної риторики зі сторони Кремля.

Ідею Макрона надіслати підрозділи військ Північноатлантичного альянсу в Україну для тренувальної місії підтримали міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, та прем'єр-міністерка Латвії Евіка Сіліня

Разом із тим, міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні застеріг, що можливе введення військових Північноатлантичного альянсу на територію України суттєво збільшує ризик Третьої світової війни