UA / RU
Підтримати ZN.ua

США надали ОАЕ статус великого оборонного партнера

Лідери країн також обговорювали нестабільність на Близькому Сході.

Президент Сполучених Штатів Джо Байден визнав Об’єднані Арабські Емірати великим оборонним партнером США. Про це стало відомо після його переговорів з лідером ОАЕ шейхом Мохамедом бін Заїд Аль-Нахайяном, повідомляє Reuters.

Індія була єдиною країною, яка мала подібний статус. Він дозволяє тісну військову співпрацю шляхом спільних тренувань, навчань та інших зусиль.

Читайте також: ОАЕ закрили порти для танкерів з російською нафтою, що ходять під прапорами африканських країн

Зазначається, що лідери також обговорювали війну у Секторі Гази та зростання нестабільності на Близькому Сході. Вони закликали до "термінової, безперешкодної" доставки гуманітарної допомоги до Гази та поділилися своєю відданістю угоді про припинення вогню між Ізраїлем і ХАМАС.

Також Байден заявив, що він поінформований про останні події між Ізраїлем і Ліваном. За словами ліванських посадовців, ізраїльські авіаудари вбили щонайменше 492 людини.

Раніше Financial Times повідомляло, що США прямо застерегли Ізраїль від початку повномасштабної війни з "Хезболлою". Речник Ради національної безпеки Сполучених Штатів Джон Кірбі сказав, що існують "кращі способи" забезпечити повернення ізраїльських громадян до їхніх будинків на півночі, "ніж війна, ескалація, а потім відкриття другого фронту".