UA / RU
Підтримати ZN.ua

США конфіскували літак Мадуро 

Міністерство юстиції дійшло висновку, що літак було придбано в обхід санкцій.

США конфіскували літак президента Венесуели Ніколаса Мадуро оскільки, за висновками Міністерства юстиції, він був придбаний і експлуатувався з порушенням санкцій США. Про це повідомляє Bloomberg.

Реактивний літак Dassault Falcon 900EX був конфіскований поліцією в Домініканській Республіці, коли він приземлився в Санто-Домінго. Згідно з документами, отриманими Bloomberg, 22 травня окружний суд Флориди подав запит про ембарго на літак. Міністерство юстиції США стверджує, що літак придбаний через підставну компанію та контрабандою вивезений з країни.

У заяві Мін’юсту йдеться, що літак працював з порушенням обмежень експортного контролю на користь Мадуро та його оточення. Транспортний засіб доставили до Флориди.

Читайте також: Подарунок Мадуро Путіну: Венесуела передала Москві двох колумбійців, які воювали за Україну — Politico

«Нехай ця конфіскація надішле чітке повідомлення: літаки, незаконно придбані у Сполучених Штатах на користь венесуельських чиновників, які перебувають під санкціями, не можуть просто полетіти на захід сонця», — сказав у заяві Метью Аксельрод, помічник міністра торгівлі Міністерства торгівлі з контролю за експортом.

Конфіскація відбулася через місяць після президентських виборів у Венесуелі, під час яких Центральний виборчий орган оголосив, що Мадуро переобрано на третій термін поспіль. ЄС, США та інші країни поставили під сумнів легітимність підрахунку голосів і закликали уряд оприлюднити підрахунок голосів.