UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сполучені Штати завдали удару по Іраку - Reuters

Атака поязана зі зростанням напруги у регіоні.

На фото наслідки удару в лютому

На фото наслідки удару в лютому

Сполучені Штати у вівторок завдали удару по Іраку в межах самооборони, повідомили американські офіційні особи Reuters. Напруженість у регіоні зросла після ізраїльського авіаудару по Бейруту, який, за словами Ізраїлю, щнищив найвищого командира Хезболли.

Іракська поліція та медичні джерела повідомили, що в результаті удару по базі на південь від Багдада, яку використовували Народні мобілізаційні сили Іраку (PMF), було вбито чотирьох членів угруповання, яке складається з кількох пов’язаних з Іраном збройних формувань, і ще чотирьох було поранено.

У зробленій після вибухів заяві Народні мобілізаційні сили не висунули жодних припущень щодо того, хто несе відповідальність за удари.

Читайте також: Базу США в Іраку обстріляли ракетами — ЗМІ

Американські офіційні особи на умовах анонімності заявили, що США завдали авіаудару по Мусайібу, розташованому в провінції Бабіль, але не надали більш детальної інформації.

Чиновники додали, що удар був націлений на бойовиків, які, на думку США, готувалися до запуску безпілотників і становили загрозу для американських і коаліційних сил.

«Ця дія підкреслює відданість Сполучених Штатів захисту і безпеці нашого персоналу», - сказав один з чиновників.

Минулого тижня американські та іракські джерела повідомили, що по іракській авіабазі Айн аль-Асад, де дислокуються американські війська, було запущено кілька ракет, але про пошкодження чи жертви не повідомлялося. Американські офіційні особи заявили, що жодна з ракет не влучила в базу.

Атака у вівторок стала першою з лютого, коли американські військові завдали авіаударів в Іраку і Сирії по більш ніж 85 цілях, пов'язаних з іранською Революційною гвардією і пов'язаними з Іраном збройними формуваннями.