UA / RU
Підтримати ZN.ua

Штаб Гарріс відкинув заяву Трампа про домовленість щодо вимкнення мікрофонів на дебатах 10 вересня

За словами представника кампанії Гарріс, це питання залишається предметом переговорів із телеканалом ABC, який прийматиме дебати. 

Виборчий штаб віцепрезидента США та кандидата в президенти від демократів Камали Гарріс у вівторок, 27 серпня, відкинув твердження суперника-республіканця Дональда Трампа про те, що сторони домовилися про вимкнення мікрофонів на дебатах, які мають відбутися 10 вересня. Про це повідомляє Reuters.

Читайте також: Трампу пред'явили переглянуте обвинувачення у справі про підрив виборів

За словами представника кампанії Гарріс, це питання залишається предметом постійних переговорів із телеканалом ABC, який прийматиме дебати. 

У вівторок Трамп заявив про досягнення домовленостей, стверджуючи, що правила дебатів наступного місяця будуть такими ж, як і на його дебатах 27 червня на CNN з президентом США Джо Байденом, чий слабкий виступ призвів до згортання його виборчої кампанії. Зокрема, Трамп стверджував, що учасники не зможуть приносити з собою нотатки чи “шпаргалки”, і його команда отримала запевнення від ABC, що це будуть “чесні й справедливі дебати”, жодна зі сторін не отримає питань заздалегідь.

Кампанія Гарріс повідомила, що умови дебатів не були узгоджені.

“Обидва кандидати публічно заявили про готовність до дискусій з увімкненими мікрофонами протягом усього часу дебатів, щоб повністю гарантувати змістовний обмін думками. Але, схоже, Дональд Трамп дозволяє своїм кураторам перечити йому. Сумно”, - йдеться в заяві кампанії Гарріс.

В ABC не одразу відповіли на запит Reuters про коментар.

Читайте також: Вибори в США: перевага Трампа над Гарріс у питаннях економіки й злочинності зменшується — опитування 

У понеділок, 26 серпня, кампанії кандидатів зіштовхнулися в суперечці: команда віцепрезидента вимагала провести дебати без вимикання мікрофонів, тоді як Трамп погрожував повністю відмовитися від участі, припустивши, що телеканал, де відбудуться дебати, упереджений. Хоча команда республіканця заявляла, що вже погодилася на вимкнення мікрофонів, пізніше Трамп казав журналістам, що вважає за краще, аби його мікрофон залишався увімкненим.

Кампанія Гарріс хоче, щоб мікрофони кандидатів були увімкненими протягом усього заходу, не вимикаючи їх під час виступу опонента, як це було під час останніх президентських дебатів. Такий формат може допомогти або зашкодити політичним кандидатам, адже суперники отримають можливість робити коментарі, які іноді не призначені для публіки.