UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шестеро людей вважаються загиблими після того, як корабель врізався у міст в США

Водолази майже добу шукали людей, але безрезультатно.

Шестеро робітників, які працювали на мосту в гавані Балтимора у США, зникли безвісти і вважаються загиблими після того, як у конструкцію врізалося вантажне судно.

Як пише Reuters, корабель протаранив міст через втрату живлення. Подія призвела до закриття одного з найжвавіших портів на східному узбережжі Сполучених Штатів Америки.

Читайте також: Американський безпілотник зробив аварійну посадку у Польщі

За інформацією представників Берегової охорони США та поліції штату Меріленд, активні пошуково-рятувальні операції припинили приблизно через 18 годин після аварії, оскільки водолазні команди стикаються з усе більш небезпечними умовами в темних, завалених уламками судна водах.

EPA-EFE/JIM LO SCALZO

Контрадмірал берегової охорони Шеннон Гілріт заявив, що немає надії знайти зниклих робітників живими через холодну воду і тривалий час, що минув з моменту зіткнення.

Полковник поліції штату Роланд Батлер сказав, що влада сподівається повернути водолазів до роботи вранці середи, щоб спробувати знайти тіла робітників.

Контейнеровоз Dali під прапором Сінгапуру, який направлявся з гавані Балтимора у Шрі-Ланку, врізався в опору мосту Френсіса Скотта-Кі над гирлом річки Патапско.

Опорна частина прольоту довжиною 2,57 км майже одразу провалилася в крижану воду, внаслідок чого транспортні засоби та люди опинилися у воді.

Рятувальники витягли двох чоловіків, одного з яких госпіталізували в лікарню. Вони та шестеро зниклих безвісти входили до складу робочої бригади, яка засипала вибоїни на дорожньому покритті мосту.

EPA-EFE/SHAWN THEW

Читайте також: Черговий інцидент з Boeing у польоті: постраждали пів сотні пасажирів

Міністр транспорту США Піт Буттіджедж заявив, що закриття одного з найбільш завантажених судноплавних шляхів країни до подальшого повідомлення матиме «серйозний і тривалий вплив на ланцюги поставок». Порт Балтимор обробляє більше автомобільних вантажів, ніж будь-який інший порт США ‒ понад 750 000 транспортних засобів у 2022 році.

Нагадаємо, двоє людей загинули в результаті падіння літака на шосе у Флориді в США.