UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ще один впливовий республіканець закликав Байдена піти у відставку: у Білому домі відреагували

Він хоче, аби Байден пішов уже зараз, не чекаючи листопадових виборів.

Спікер Палати представників США Майк Джонсон закликав Джо Байдена піти у відставку після того, як президент оголосив, що не виставлятиме свою кандидатуру на вибори.

Відповідне звернення він опублікував у соцмережі Х.

«Якщо Джо Байден не готовий балотуватися в президенти, він не може залишатися на цій посаді. Він повинен негайно піти у відставку. До 5 листопада ще далеко (дата, коли мають відбутися вибори у США)», – зазначив Джонсон.

Читайте також: Байден підтримав Гарріс як кандидатку від демократів на вибори у США

Республіканець додав, що демократи «викреслили свого кандидата з перегонів трохи більше, ніж за 100 днів до виборів, чим начхали на думку 14 мільйонів американців, які обрали Байдена на цю роль». За його словами, це рішення демонструє протилежні принципи від тих, які мала би показувати «партія демократії».

Натомість речник Білого дому Ендрю Бейтс у коментарі CNN розповів, що Байден не планує йти у відставку і чекає на завершення свого терміну,

«Президент Байден успадкував від свого попередника економіку у кризовому стані, стрімке зростання рівня насильницької злочинності та розвалені відносини з союзниками. Він змінив ситуацію і забезпечив найсильніше економічне зростання в світі і найнижчий рівень злочинності за майже 50 років, одночасно зробивши НАТО більшим, ніж будь-коли. Він з нетерпінням чекає завершення свого терміну і досягнення нових історичних результатів для американського народу», - наголосив Бейтс.

Читайте також: Ілон Маск висміяв Джо Байдена

Напередодні сенатор від штату Огайо Джей Ді Венс, якого Дональд Трамп оголосив своїм кандидатом на посаду віцепрезидента США, також закликав Байдена піти у відставку, якщо він залишить президентську гонку. За його словами, ті, хто закликає Байдена не висувати свою кандидатуру на вибори,, не йдучи у відставку, проявляють «абсурдний рівень цинізму».