UA / RU
Підтримати ZN.ua

Салліван: США з Україною працюють над тим, щоб дати відповідь на російський удар по "Охматдиту"

"Ми подбаємо, щоби забезпечення України ракетами для всіх батарей ППО, які постачаємо ми та союзники, продовжувалось".

Радник Білого дому з питань нацбезпеки Джейк Салліван заявив, що Вашингтон та Київ працюють над тим, щоб відповісти на російську ракетну атаку по київській дитячій лікарні "Охматдит". Про це повідомляє Укрінформ.

"США з партнерами разом з Україною працюють над тим, щоби дати відповідь на жахливу російську атаку на дитячу лікарню в Києві на початку тижня", – зазначив Салліван.

За його словами, кілька місяців тому ситуація виглядала «надзвичайно зловісно» і визнав, що це стало результатом затримки рішення про виділення фінансування для допомоги Україні в Конгресі США. Росіяни скористалися цим вікном можливостей, і ще у квітні лунали голоси, що до саміту НАТО фронт обвалиться і Росія досягне прориву.

"Але ЗСУ стояли міцно і після схвалення рішення в парламенті завдяки двопартійній підтримці значно змінили картину: наступ на Харків зупинився, росіяни хоча й продовжують захоплювати деякі території, але роблять це неймовірною ціною, мобілізація покращилась, а підтримка західних партнерів лише посилюється", – наголосив представник Білого дому.

Читайте також: До Києва приїхав головний суперник Орбана та лідер опозиційної партії Петер Мадяр

Він також наголосив на "дипломатичній силі України", що показав, зокрема, Саміт миру у Швейцарії за участі понад 100 країн світу, які в один голос сказали, що мир має будуватися на принципах недоторканості державних кордонів і суверенітету.

Нагадаємо, вранці 8 липня російські терористи атакувати Київ ракетами різних типів з кількох напрямків. Окупанти влучили у житловий будинок у Шевченківському районі, по клініці Adonis та по головному корпусу дитячої лікарні "Охматдит". Внаслідок руйнування корпусу лікарні загинули дві дорослі людини, одна з них лікарка – дитячий нефролог Світлана Лук'янчук, яка родом зі Львова. Ще 10 людей постраждали.