UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни через RT витратили $10 млн на створення пропагандистського контенту у США

В обвинувальному акті Мінʼюсту згадуються популярні консервативні блогери.

Американський Мінʼюст звинувачує двох співробітників російської державної медіакомпанії Russia Today (RT) у виділенні майже 10 мільйонів доларів на створення дружнього до Кремля контенту. Влада США вже втретє публічно звинувачує РФ у спробі впливу на внутрішню політику країни напередодні президентських виборів, повідомляє AP.

Зазначається, що в обвинувальному акті згадуються популярні консервативні блогери, зокрема Тім Пул, Дейв Рубін та Бенні Джонсон. Компанія, повʼязана з ними, фінансувалась співробітниками російських державних ЗМІ. Часто англомовні відео, які створювали діячі, посилювали внутрішні американські розбіжності з ряду питань, наприклад, війни в Україні.

Читайте також: Як Росія та Іран використовують дезінформацію для впливу на Захід — The Hill

Після оголошення звинувачень і Пул, і Джонсон зробили заяви в соціальних мережах. У них вони заявили, що стали жертвами можливих злочинів і не зробили нічого поганого. 

Раніше США запровадили санкції проти RT та її головної редакторки Маргарити Сімоньян. Пропагандистів звинувачують у намаганні вплинути на хід виборів президента Сполучених Штатів.