UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія поширювала фейкові відео у соцмережах, аби дискредитувати кампанію Гарріс — звіт Microsoft

Деякі з них набрали мільйони переглядів.

Росія поширювала у соцмережах підроблені відео, що дискредитують президентську кампанію кандидатки від демократів Камали Гарріс. Про втручання росіян в американські передвиборчі перегони йдеться у звіті Microsoft, пише Politico.

Зокрема, компанія знайшла докази того, що дві прокремлівські групи поширили фейковий відеозапис, на якому прихильники Гарріс нібито нападають на прихильників кандидата від республіканців Дональда Трампа. Також в мережі є інше відео, на якому актор видавав себе за Гарріс під час фіктивного ДТП. Кожне з цих відео отримало мільйони переглядів, а одне з них поширили через фейкове видання новин у Сан-Франциско, аби надати йому більше правдивості.

Читайте також: США ввели санкції проти російського пропагандиста Кісєльова

"Перехід до зосередження уваги на кампанії Гарріс-Волза відображає стратегічний крок російських субʼєктів, спрямований на використання будь-яких уразливостей нових кандидатів", — заявив генеральний менеджер Центру аналізу загроз Microsoft Клінт Воттс.

За словами Microsoft, така діяльність, скоріш за все, триватиме до американських виборів у листопаді. Зазначається, що Москва використовуватиме хакерські групи для посилення своїх повідомлень в інтернеті. Вони можуть включати пропаганду, створену за допомогою штучного інтелекту.

Раніше США запровадили санкції проти RT та її головної редакторки Маргарити Сімоньян. Пропагандистів звинувачують у намаганні вплинути на хід виборів президента Сполучених Штатів. 

Також Meta заблокував RT (Russia Today), "Россия Сегодня" та інші російські державні медіамережі у Facebook. У компанії стверджують, що ці видання використовували обманну тактику для проведення таємних операцій впливу.