UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Росія не переможе": Байден обіцяє і надалі підтримувати Україну

Президенти Зеленський та Байден зустрілися у Білому домі.

Президент України Володимир Зеленський зустрівся у Білому домі з президентом США Джо Байденом.  Президент США перед зустріччю з українським колегою вкотре наголосив, що Росія не переможе у війні з Україною. Трансляція зустрічі проводилася Voice of America.

“Дозвольте мені бути відвертим, Росія не переможе у війні. Росія не переможе. Україна переможе, і ми будемо продовжувати стояти поруч з вами", – сказав він.

Байден додав, що під час зустрічі з Зеленським обговорить представлений українським президентом план перемоги у війні.

Він також оголосив про новий пакет безпекової допомоги на суму 2,4 мільярда доларів.

"Ми дивимося вперед, щоб допомогти Україні досягти успіху в довгостроковій перспективі", – зазначив президент США. 

Байден також пообіцяв підтримувати Україну на шляху до членства в ЄС і НАТО та закликав продовжувати реформи, спрямовані на боротьбу з корупцією і зміцнення демократії.

"Ми повинні забезпечити Україні достатній потенціал для захисту від майбутньої російської агресії. Тому я пишаюся тими кроками, які ми зробили в нашому партнерстві на цих фронтах", – сказав він.

Президент України, у свою чергу, подякував Джо Байдену та всьому американському народу за рішучу підтримку у захисті України.

“Україна наш дім. Ми глибоко цінуємо те, що Україна та Америка стоять пліч-о-пліч з першої миті. Ваша рішучість неймовірно важлива для нас, щоб перемогти. Ми повинні відновити нормальне життя, і ми дуже цінуємо ваше лідерство”, – заявив Володимир Зеленський, наголосивши на двопартійній підтримці американськими політиками українського народу.

Він нагадав про 26 двосторонніх безпекових угод, що були підписані з партнерами на основі декларації безпеки G7, зокрема і зі Сполученими Штатами.

“І дуже важливо, що ми поділяємо однакове бачення майбутнього безпеки України в ЄС і НАТО, і Україна проводить безпрецедентну кількість реформ на цьому шляху. Сьогодні у нас є новий пакет підтримки. Це буде чудовою підтримкою”, – зазначив Зеленський.

Він також повідомив, що обговорив з президентом Байденом план перемоги та розраховує на подальше обговорення його деталей.

"Під час зустрічі з Президентом Байденом представив йому План перемоги. Обговорили деталі для посилення Плану, скоординували наші позиції, погляди й підходи. Доручили нашим командам провести консультації щодо наступних кроків", - написав Зеленський за підсумками зустрічі у соцмережах.