UA / RU
Підтримати ZN.ua

Роберт Кеннеді-молодший розглядає можливість об'єднатися з Трампом

4% голосів незалежного кандидата можуть стати вирішальними.

Незалежний кандидат у президенти США Роберт Кеннеді-молодший розглядає можливість завершити свою кампанію, щоб об’єднати зусилля з конкурентом від Республіканської партії Дональдом Трампом. Про це у інтерв’ю заявила потенційна кандидатка у віцепрезиденти в разі перемоги Кеннеді Ніколь Шанахан, пише Reuters.

Шанахан заявила, що вони з Кеннеді можуть заручитися підтримкою потенційних виборців Трампа та розчистити шлях демократам Камалі Гарріс і Тіму Волзу до перемоги на виборах у листопаді.

«Або ми підемо прямо зараз і об’єднаємо зусилля з Дональдом Трампом», — сказала вона лос-анджелеській медіакомпанії Impact Theory. На запитання, коли вони приймуть рішення, вона не відповіла.

У вівторок Трамп заявив CNN, що «безумовно, буде відкритим» для того, щоб Кеннеді відігравав роль у його адміністрації, якщо незалежний кандидат вийде з перегонів і підтримає його.

«Він мені подобається і я його поважаю», — сказав Трамп в інтерв'ю мережі після зупинки кампанії в Мічигані.

«Він геніальний хлопець. Він дуже розумний хлопець. Я знаю його дуже давно. Я не знав, що він думає про те, щоб піти, але якщо він думає про те, щоб піти, я, звичайно, готовий до цього», — цитує Трампа CNN. 

Читайте також: Хто з кандидатів у президенти США перемагає у Пенсільванії, де вирішиться доля двобою – опитування

У заяві на X у вівторок Кеннеді написав: «Як завжди, я готовий говорити з лідерами будь-якої політичної партії для досягнення цілей, яким я служив протягом 40 років у своїй кар’єрі та в цій кампанії».

Кеннеді, син покійного політика-демократа Роберта Кеннеді, є захисником навколишнього середовища, який поширював дезінформацію про вакцини, і чия родина засудила його кампанію.

Спершу він намагався кинути виклик президенту США Джо Байдену за номінацію від Демократичної партії, але згодом став незалежним кандидатом.

70-річний Кеннеді, пише видання, міг би отримати достатньо голосів у напруженій боротьбі між Гарріс та Трампом, щоб мати значний вплив.

Згідно з опитуванням Ipsos, проведеним цього місяця, підтримка Кеннеді становила 4% .

У липні в мережі з’явилася інформація про телефонний дзвінок Трампа, під час якого він просив Кеннеді про підтримку.

У інтерв’ю Шанахан сказала, що Трамп зацікавився їхньою політикою в галузі охорони здоров’я, тому є сенс розглянути «партію єдності».

Команда Кеннеді ніколи не вела переговорів з Гарріс, додала вона.

Може здатися, що третій кандидат на президентських виборах у США потенційно мав би виглядати цікавою альтернативою Трампу та Гарріс. Але не цього разу. В будь-якому випадку Роберт Кеннеді-молодший — не та постать, за яку Україні варто вболівати. Чому?
Читайте про це в статті Петра Герасименка "Чинник Кеннеді на виборах у США. Що він означає для України".