UA / RU
Підтримати ZN.ua

Республіканці звинувачують одне одного у провалі Трампа на дебатах – The Hill

Представники Республіканської партії незадоволені виступом свого кандидата.

Республіканці звинувачують одне одного у провалах під час президентських дебатів у США, де кандидат від їхньої партії Дональд Трамп зіштовхнувся з демократичною кандидаткою Камалою Гарріс.

За інформацією видання The Hill, деякі члени Республіканської партії вважають, що Трамп часто потрапляв у пастки, тоді як його опонентка змогла уникнути подібних труднощів.

Прихильники Трампа також висловили невдоволення роботою модераторів телеканалу ABC, звинувачуючи їх у упередженості. На їхню думку, модератори надмірно зосереджувались на перевірці правдивості слів Трампа, водночас майже не перевіряючи заяви Гарріс. Сам Трамп в інтерв’ю для Fox News назвав цю ситуацію «нечесною», заявивши, що умови дебатів були несправедливими.

Читайте також: Трамп збрехав про переговори Гарріс із Путіним за кілька днів до вторгнення Росії в Україну

Водночас, серед республіканців виникла критика на адресу радників Трампа, які, за словами деяких партійців, недостатньо підготували його до дебатів. Колишній губернатор Нью-Джерсі Кріс Крісті, який раніше брав участь у підготовці Трампа до попередніх виборчих кампаній, зазначив, що цього разу кандидат виглядав непідготовленим. На його думку, Трамп діяв переважно на основі власних інстинктів, що призвело до того, що він виглядав «злим і незадоволеним».

Команда Трампа ще до дебатів чітко визначила стратегію, спрямовану на зв'язок Гарріс з діяльністю адміністрації Джо Байдена, а також на критику її досвіду роботи на державних посадах. Проте, лише в останні 30 хвилин дебатів Трамп відкрито назвав Гарріс «обличчям Байдена», підкреслюючи, що вона не змогла впровадити обіцяні зміни за три з половиною роки на посаді віцепрезидентки.

Читайте також: «Путін з’їсть його на обід»: Гарріс прокоментувала слова Трампа про «закінчення війни за 24 години»

Попри певне розчарування республіканців результатами дебатів, ситуація не стала катастрофічною для Трампа, на відміну від червневих дебатів для Байдена, після яких той зняв свою кандидатуру з виборчих перегонів. Один із республіканських стратегів зазначив, що Трамп втратив можливість завдати серйозної шкоди Гарріс, проте й ризики для нього були значно меншими.

Нагадаємо, Трамп поки не погодився на повторні дебати, які запропонувала команда Гарріс.

Читайте також: Хто переміг на дебатах — Гарріс чи Трамп: що пишуть західні ЗМІ

Про позиції кандидатів, їх слабкі й сильні сторони та що робити Україні — читайте в статті директорки Центру «Нова Європа» Альони Гетьманчук на ZN.UA «Дебати Трамп–Гарріс. Україні тепер треба працювати на двох напрямках».