UA / RU
Підтримати ZN.ua

Республіканці у питанні України удвічі більше довіряють Трампу, ніж державі чи журналістам

Лише 30% республіканських виборців вважають, що США мають надсилати Україні зброю чи військову допомогу

Виборці республіканської партії довіряють колишньому президенту Дональду Трампу у питаннях війни в Україні більше, ніж будь-яким іншим новинним або урядовим джерелам інформації про українсько-російську війну, повідомляє The HILL.

Згідно з опитуванням CBS News/YouGov, проведеному 9-12 квітня: 

Читайте також: Конгрес США зосередиться на допомозі Ізраїлю, але питання України теж «на столі» – лідер республіканців

Опитування, опубліковане 14 квітня у США виявило різкий розкол між партіями щодо того, чи повинні США надсилати зброю/військову допомогу Україні. Близько трьох чвертей демократів (74%) вважають, що США повинні, в той час як лише 30% республіканців з цим згодні. Думки незалежних розділилися рівно посередині: 50% вважають, що США повинні надати Україні зброю/військову допомогу, а 50% – що не повинні.

В опитуванні взяли участь 2399 дорослих американців з похибкою +/- 2,6%. Похибка для питань, що стосувалися лише республіканців, становила +/- 5,1%.

Читайте також: Республіканці у Палаті представників США повинні розуміти, що Трамп — не президент — Bloomberg

Нагадаємо, спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон не виключив, що допомога Україні може стати частиною законопроєкту, спрямованого на допомогу Ізраїлю, який американські законодавці збираються ухвалити після масованої атаки ракетами і дронами з боку Ірану.