UA / RU
Підтримати ZN.ua

Радник Білого дому Кірбі прокоментував, чи зміниться позиція США щодо далекобійних ударів по Росії

За підсумками зустрічі Байдена та Стармера не очікується “серйозних заяв”. 

Сполучені Штати Америки не планують змінювати свою позицію щодо дозволу на використання далекобійних ракет для ударів по Росії. Про це 13 вересня заявив радник Білого дому з питань національної безпеки Джон Кірбі, пише агентство Reuters.

“Наша позиція щодо надання Україні ракет дальнього радіусу дії для використання всередині Росії не змінилася”, - заявив журналістам Кірбі. 

Читайте також: У зоні ураження ракет ATACMS є ще багато об’єктів у Росії – ISW

Крім того Кірбі не очікує, що підсумками переговорів між президентом США Джо Байденом і прем'єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером у п'ятницю “будуть серйозні заяви з цього приводу”.

Раніше, держсекретар США Блінкен повідомляв, що у пʼятницю Байден та премʼєр Британії Кір Стармер проведуть зустріч, у ході якої обговорять дозвіл Україні на удари вглиб РФ західною зброєю. За словами держсекретаря, Вашингтон надає Києву допомогу, базуючись на "умовах на полі бою".

Про те, чи змінить Захід свою позицію, які аргументи Києва можуть уплинути на наших західних партнерів, – у статті Володимира Кравченка на ZN.UA «Далекобійні ракети. Шість причин, через які США не дають Україні бити вглиб Росії».