UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Путін повинен припинити говорити про наші вибори": у США прокоментували "прихильність" Кремля до Гарріс

Вашингтон просить Москву не впливати на хід президентських перегонів.

Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі прокоментував заяву очільника Кремля Владіміра Путіна про те, що віцепрезидентка Камала Гарріс є "фаворитом" Москви на президентських перегонах у Сполучених Штатах. На брифінгу Кірбі підкреслив, що російський диктатор повинен припинити втручатися в американські вибори.

"Пан Путін повинен припинити говорити про наші вибори, і крапка. Він не повинен нікому віддавати перевагу так чи інакше", — заявив Кірбі.

Читайте також: Росіяни через RT витратили $10 млн на створення пропагандистського контенту у США

Він також підкреслив, що перевагу тому чи іншому кандидату має віддавати лише народ Сполучених Штатів. За його словами, у Вашингтоні були б "дуже вдячні", якби Путін припинив коментувати хід президентських перегонів та впливати на них.

Нагадаємо, виступаючи на Східному економічному форумі, Путін з іронією заявив, що Гарріс є "фаворитом" Москви на виборах у США. Проте американська розвідка наголошує, що Кремль все ж віддає перевагу республіканцю Дональду Трампу.

Раніше США ввели санкції проти російських пропагандистів за спроби втрутитися в американські президентські вибори. Обмеження торкнулися, зокрема Russia Today та її головної редакторки Маргарити Сімоньян.